Aquagym deels terugbetaald

Goed gevoel

“In het water voelt alles lichter, heerlijk om zo te bewegen”

Klaar voor de zomer? Ingrid Reynders uit Jette alvast wel. Ze is 78, maar voor ons poseerde ze zonder blozen in badpak! En terecht, want ze voelt zich goed in haar vel. Om fit te blijven, doet ze op dinsdag aan aquagym. Een deeltje van dat abonnement krijgt ze terugbetaald via onze tussenkomst ‘Sport’.

“Sinds mijn pensioen ben ik op zoek naar wat mensen van 65 jaar kunnen doen om bezig te blijven”, vertelt Ingrid. “Zo kwam ik uit bij aquagym. Eerst een paar jaar in Neder-Over-Heembeek, nu in Jette. Ik doe het graag: niet te vermoeiend, bijzonder ontspannend. Je doet wat je kan.”

Aquagym is een work-out in ondiep water. Een instructeur toont Ingrid en de andere leden van haar groep verschillende oefeningen. Die voert ze uit met behulp van een schuimrubberen rol. “Dat attribuut noemen wij de sigaar”, grapt Ingrid. “We gaan erop liggen om fietsbewegingen te maken of stoppen hem onder onze voeten tijdens evenwichtsoefeningen. De opwarming vind ik het leukst: dan wandelen of lopen we door het water. Heerlijk om zo te bewegen, in het water voelt alles lichter.”

Vaste afspraak
Ingrid heeft altijd graag gesport: atletiek in haar jonge jaren, maar ook gymnastiek, yoga en tennis. “Ik ben alleen, maar mijn hond verplicht me dagelijks te bewegen. Ik verplaats me zoveel mogelijk te voet.” De aquagym-les op dinsdag is een vaste afspraak in haar agenda. “Het is niet te ver van waar ik woon, het water is er verzorgd en we hebben een leuke groep. Soms denk ik weleens: het is koud, ik heb weinig zin ... Maar daar mag je niet te veel aan toegeven, anders doe je niets meer.”

Voor een stukje van het abonnementsgeld doet ze een beroep op LM. “Voor de terugbetaling vul ik een formulier van de mutualiteit in. Dat verloopt vlot.” Zou Ingrid aquagym ook aanraden bij andere leeftijdsgenoten? “Zeker! In elke gemeente met een zwembad kan je vandaag aan aquagym doen. Het is populair.”

Door aquagym:

  • Doe ik iets actief! Bewegen is belangrijk, ik merk dat mijn lichaam daar nood aan heeft.
  • Ben ik helemaal verfrist. In het water voel ik me relaxed.
  • Ontmoet ik andere mensen. Op het einde van de maand gaan we samen iets eten.
Ingrid aquagym

Zet je net als Ingrid in beweging!

Wie sport bij een erkende sportclub, -dienst of –infrastructuur krijgt via LM MUTPLUS.be een tegemoetkoming van 40 euro op het lid-, inschrijvings- of abonnementsgeld. Meer info en het formulier vind je op www.lm.be.