Man en vrouw op de massagetafel

5 tips om van je thuis een wellness te maken

Heb je nood aan ontspanning? Het is heel eenvoudig om je thuis om te toveren tot een heuse wellness. Klaar voor een nieuwe beleving? We hebben vijf tips voor je. 

Twee vrouwen met gezichtsmasker
  • Je weet het waarschijnlijk al, maar met de juiste muziek kan je echt ontspannen. Dat hoeft niet zozeer klassieke pianomuziek te zijn. Krijg jij een ontspannend gevoel van hardrock? Zet dan vooral dat soort muziek op en ga helemaal los! Weet je niet goed welke muziek jou doet ontspannen? We stelden voor jou een playlist op met muziek waar je helemaal van gaat relaxen. 
  • Ook podcasts helpen je relaxen. Tegenwoordig wordt over elk onderwerp en voor elk doel een podcast gemaakt. Zo zijn er ook podcasts die je helpen in slaap vallen. De podcast ‘ASMR Sleep Recordings’ is daar een goed voorbeeld van. In elke aflevering staat een bepaald geluid centraal dat jou een rustgevend gevoel zou moeten geven. Een aflevering duurt ongeveer een uurtje, aan jou om uit te zoeken met welk geluid je tot rust komt.  
  • Hang eens eucalyptustakken in je douche! In combinatie met warm water en stoom zetten de takken je luchtwegen helemaal open, je hebt ook minder last van hoofd- en spierpijn. Het is heel simpel: ga naar een bloemist of bloemenkraam op de markt en vraag naar eucalyptustakken. Bind de takken samen met een elastiekje en hang ze op in je douche, bijvoorbeeld aan de douchekop. Let er wel op dat de takken niet rechtsreeks in het water hangen.  
  • Geef jezelf een moment van rust met een gezichtsmassage die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Zo’n gezichtsmassage verjongt de huid niet alleen, maar heeft ook een positief effect op allerlei kwaaltjes zoals hoofdpijn of een slechte spijsvertering. Daarnaast stimuleert het de hersenen om oxytocine te produceren, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor ervaar je minder stress en kom je tot rust. Het enige wat je nodig hebt is een nachtcrème of essentiële oliën. Weet je niet precies welke bewegingen ontspannend zijn? Op Youtube staan tientallen video’s die je precies tonen hoe het moet.  
  • Zoek een hobby waarbij je met je handen bezig bent en die je gemakkelijk ’s avonds in de zetel kunt uitoefenen, zoals breien of puzzelen. Het heeft op het eerste zicht misschien niet veel met wellness te maken, maar je gaat er wel van ontspannen en daar draait het om. Daarnaast ben je even afgesloten van allerlei prikkels door je smartphone aan de kant te leggen.