Smartphone

Op en top gezond met deze zeven medische apps!

Het aantal medische apps op de markt die beweren je te helpen om gezonder te leven, zijn niet meer te tellen. Welke zijn echt de moeite waard? We zochten het voor je uit!

Smartphone
 • MoveUP Coach

  Aan het revalideren van een heup- of knieoperatie? Dan is de app MoveUP Coach iets voor jou. MoveUP Coach is een revalidatieapp die je dagelijks een revalidatieprogramma stuurt dat helemaal op jouw lijf geschreven is. Een gespecialiseerd medisch team volgt je revalidatie op en werkt je oefeningen constant bij op basis van je vorderingen. Dat kan dankzij een activiteitenarmband die je bewegingen registreert.

  De begeleiding omvat individueel aangepaste oefeningen, advies rond medicatie en coaching. Het team gespecialiseerde kinesitherapeuten en artsen staat elk moment in contact met de behandelende chirurg en het ziekenhuis. Via een ingebouwde berichtenfunctie kan je ook steeds vragen stellen aan de therapeuten, zelfs tijdens het weekend.

 • mySugr

  De mySugr-app is ideaal voor diabetespatiënten. Je kunt er eenvoudig je bloedsuikerwaarden en andere gezondheidsgegevens registreren. Daardoor heb je een beter zicht op je bloedsuikerspiegel, je koolhydraten en je insulinegebruik.

 • SkinVision

  Het is aangeraden om je huid regelmatig te controleren op verdachte plekjes die er anders gaan uitzien om huidkanker te vermijden. De app SkinVision kan je daar een handje bij helpen. Neem via SkinVision een foto van een verdacht huidvlekje en binnen de 30 seconden laat de app je weten of het gevaarlijk is en of je beter een afspraak maakt bij de dokter.

 • Headspace

  Niet alleen een gezond lichaam is belangrijk, ook je mentale gezondheid verdient voldoende aandacht. Dan ben je met de app Headspace aan het goede adres. Headspace biedt meditatiesessies en dagelijkse oefeningen aan. Dankzij die oefeningen vermindert je stress en slaap je beter.

 • Pacifica

  Pacifica is eveneens een app die de focus op je mentale gezondheid legt. Je vindt er onder andere relaxatieoefeningen, een moodtracker en verschillende audiolessen van specialisten, maar je kunt er ook je doelen en vooruitgang bijhouden.

 • Symple

  De app Symple houdt je algemene fysieke gezondheid bij. Je kunt er allerlei gegevens in registreren: het aantal stappen dat je dagelijks zet, hoe goed je geslapen hebt, of je ergens pijn voelde,… Op die manier heb je altijd een goed idee van wat er met je lichaam gebeurt en hoef je je niet langer onnodig zorgen te maken.

 • Sleep Cycle

  Bij een gezonde levensstijl hoort ook een gezond en vast slaapritme. Onze slaap verloopt gewoonlijk in vaste stadia, waarbij een volledige slaapcyclus ongeveer 90 minuten duurt en meerdere keren per nacht herhaald wordt. Sleep Cycle analyseert je slaap elke nacht aan de hand van geluidsopnames en bepaalt op basis daarvan jouw ideale alarmtijd. De app maakt je wakker tijdens een fase van lichte slaap, waardoor je het gevoel hebt dat je op een natuurlijke manier ontwaakt.

Wist je dat...

Je als LM-lid jaarlijks een terugbetaling tot 20 euro ontvangt voor o.a. de medische apps MoveUP Coach, mySugr en SkinVision? 

Op zoek naar een totaaloverzicht van terugbetaalde medische apps?