Vanaf 19 juli ook vaccinatie van 12- tot 15 jarigen tegen COVID-19

13 Jul 2021

Meer over

Op 7 juli 2021 besliste de interministeriële conferentie Volksgezondheid dat ook 12- tot 15-jarigen gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19, mits toestemming van ouder(s) of voogd. Die toestemming geef je door je kind te begeleiden in het vaccinatiecentrum of een schriftelijke toestemming mee te geven.

De leeftijdsgroep 12- tot 15-jarigen wordt enkel gevaccineerd met het vaccin van Pfizer. Dit omdat dit het enige vaccin is dat op dit ogenblik werd goedgekeurd voor de vaccinatie van minderjarigen.

  • Net als 16- en 17-jarigen zullen kinderen en jongeren uit Vlaanderen vanaf 12 jaar een uitnodiging ontvangen om gevaccineerd te worden via het vaccinatiecentrum van hun regio. De eerste vaccinaties zullen wellicht al toegediend worden in de week van 19 juli 2021. Wie niet onmiddellijk op de afspraak geraakt, bijvoorbeeld wegens vakantie, ontvangt eind augustus of begin september een nieuwe uitnodiging. Een volledige FAQ-lijst rond de vaccinatie tegen COVID-19 van 12- tot 15-jarigen vind je terug op de vaccinatiewebsite van de Vlaamse overheid.
  • Kinderen en jongeren vanaf 12 jaar uit Brussel kunnen zich sinds kort ook laten vaccineren. Voor meer informatie rond de vaccinatiestrategie in Brussel kan je terecht op de vaccinatiewebsite van Brussel.

De risico’s voor een 12- tot 15-jarige om zwaar ziek te worden van een COVID-19-besmetting zijn klein. Toch is het vaccineren van deze leeftijdscategorie belangrijk in het belang van het bereiken van de groepsimmuniteit. Hoe meer kinderen en jongeren vanaf 12 jaar zich laten vaccineren, hoe minder het virus en de varianten kunnen circuleren in deze groep en bijgevolg ook meer kwetsbare groepen kunnen bereiken.

 

Vaccinatie: de troef tegen COVID-19

Laat je vaccineren...

...om terug met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, naar een concert of een voetbalmatch.

Jong meisje krijgt vaccin