LM Oost-Vlaanderen voordelen op elk LevensMoment

Voordelen voor elk LevensMoment

 

Geboorte

 • Zwangerschapsconsulenten

  Bij een geboorte komt heel wat administratie kijken. LM helpt je graag om goed voorbereid de kraamperiode in te gaan. Onze consulent komt gratis langs om al je vragen te beantwoorden rond moederschapsrust, ouderschapsverlof, kraamzorg, premies aanvragen, kinderopvang en veel meer. Je kan bij hen ook terecht voor uitleg over draagdoeken en afkolftoestellen. 

  Meer info 

 • Zwangerschapspakket

  Vanaf de vierde maand zwangerschap ontvang je een zwangerschapspakket met onder andere een bon van 80 euro voor de LM Zorgshop. Die bon geldt voor iedere LM-ouder. Als beide ouders lid zijn, krijg je dus 160 euro. 

  Meer info

 • Geboortepremie

  Elke LM-ouder ontvangt bij de geboorte, adoptie of pleegzorg een premie van 100 euro. Als beide ouders lid zijn, krijg je dus 200 euro. 

  Meer info

 • Cadeaubon

  LM geeft je als ouder 100 euro budget om te spenderen in onze webshop www.lmzorgshop.be. Zijn beide ouders lid? Dan krijgen jullie samen 200 euro budget. Ook bij adoptie en pleegzorg. 

  Meer info

 • Kinderopvang

  Je kindje naar de crèche of onthaalouder brengen is goed voor zijn of haar fysieke ontwikkeling. Omdat het wel een flinke hap uit je budget neemt, betalen we voor elk kind jonger dan 3 jaar tot 60 euro per jaar terug. 

  Meer info

 • Kinderopvang Lemmieland

  Al kennis gemaakt met Lemmie? Hij is de mascotte van LM Oost-Vlaanderen en kinderopvangdienst Lemmieland in Eeklo, Zulte, Deinze, Lokeren en Hamme. 

  Meer info

 • Begeleiding voor en na de bevalling

  Perinatale kinesitherapie, zwangerschapsyoga of -zwemmen? LM geeft 45 euro bovenop de mogelijke wettelijke terugbetaling. 

  Meer info

 • Borstvoedingspremie

  Als mama ontvang je een premie van 125 euro per periode van 2 maanden borstvoeding. De maximale tussenkomst bedraagt 375 euro.

  Meer info

 • Kraamzorg

  Om de eerste weken met je baby vlot te laten verlopen kan je de hulp inschakelen van iemand die zal helpen met huishoudelijke taken. Voor elk kind ontvang je een tussenkomst van 5 euro per uur voor maximum 30 uur ofwel 150 euro per pasgeborene.

  Meer info

 • Noodopvang zieke kinderen

  We helpen je uit de nood wanneer je kind plots ziek wordt en niet naar school of de opvang kan. We betalen een tussenkomst tot 20 euro per uur met een maximum van 18 uur per kalenderjaar en per kind voor de thuisoppasdienst van je keuze.

  Meer info

 • Koop en huur voordelig babyspullen

  In de LM Zorgshop kan je voordelig hulpmiddelen huren (afkolftoestel, babyweegschaal, aerosol) en babyspullen kopen. Als LM-lid krijg je altijd 15% korting op je aankoop. Bekijk het aanbod op www.lmzorgshop.be

Jeugd

 • Loopfiets, step of zwemvest voor tweejarigen

  LM wil kinderen al op jonge leeftijd in beweging zetten. Daarom schenken we elke aangesloten tweejarige een loopfiets, step of leuke zwemvest (SwimHero).

  Meer info

 • Speelpleinen en sportvakanties

  Neemt je kind tijdens de schoolvakanties deel aan een speelpleinwerking of sportvakantie (zonder overnachting)? Dan krijg je tot 100 euro per kalenderjaar. De tussenkomst is 5 euro per dag voor maximaal 20 dagen.

  Meer info

 • Jeugdkampen

  Jongeren van 2 tot 18 jaar die tijdens een schoolvakantie deelnemen aan een jeugdkamp krijgen een tussenkomst tot 50 euro per kalenderjaar (5 euro per overnachting). Alle vakanties georganiseerd door erkende verenigingen, zoals Scouts- en Chirokampen, komen in aanmerking.

  Meer info

 • Op reis met de klas

  Wie op reis gaat met de klas krijgt een tussenkomst tot 50 euro. De tegemoetkoming bedraagt 5 euro per overnachting, tot 10 overnachtingen per kalenderjaar. Alle schoolreizen met overnachting komen in aanmerking. Voor kleuters geldt de tussenkomst ook zonder overnachting. 

  Meer info

 • Vakantie voor zieke kinderen en kinderen met een beperking

  Voor kinderen kan een vakantie een goede invloed hebben op de gezondheid, zeker voor kinderen met een ernstige ziekte of een beperking. Daarom komt LM tussen in de kosten van een specifieke doelgroepvakantie tot 22 euro per overnachting met een maximum van 14 overnachtingen. 

  Meer info

  Ook kinderen met een verhoogde kinderbijslag en tegemoetkoming hebben hier recht op.

 • Vakantie voor jongeren met obesitas

  Heb je een kind van 2 tot en met 18 jaar dat aan obesitas lijdt? Dan kun je rekenen op een tussenkomst van 22 euro per overnachting voor specifieke vakanties in binnen- of buitenland met begeleiding op maat.

  Meer info

 • Crejaksie: de jeugddienst van LM

  Skiën, knutselen of naar de alpacaboerderij ? Crejaksie biedt de meest uiteenlopende en straffe vakanties! Daarnaast organiseert Crejaksie ook vakanties voor mensen met een beperking.

  Lid bij LM? Dan mag je rekenen op een flinke korting.

  Altijd al gedroomd om zelf monitor te zijn? Crejaksie organiseert opleidingen om animator te worden.

  Meer info

 • Zakgeld Crejaksie of Sportievak

  Kinderen of jongeren die deelnemen aan een zomervakantie georganiseerd door de jeugddienst Crejaksie of Sportievak krijgen bij elke deelname 20 euro zakgeld.

  Meer info

 • Gratis verzekering: Denta-plus en Hospitaal-plus

  Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen zich gratis aansluiten bij de tand- en hospitalisatieverzekering.

  * minstens 1 ouder moet aangesloten zijn bij hetzelfde verzekeringsproduct.

  Meer info

 • Jeugdbeweging

  Is je kind lid bij de Chiro, Scouts of een andere erkende jeugdbeweging? Dan betaalt LM jaarlijks 15 euro van het lidgeld terug.

  Meer info

 • Orthodontie

  Een beugel voor je kind is duur. Daarom voorziet LM een extra tegemoetkoming van maar liefst 400 euro, bovenop de wettelijke ziekteverzekering.

  Meer info

 • Psychologische begeleiding kinderen en jongeren

  Steeds meer jongeren krijgen te maken met psychologische problemen. Om professionele hulp toegankelijker te maken, geeft LM een tussenkomst tot 120 euro aan jongeren voor psychologische begeleiding.

  Meer info

 • Sportprikkel

  Tot 18 jaar krijg je elk kalenderjaar tot 35 euro terug als je gaat sporten en lid bent van een erkende sportclub. Ook watergewenning en peuterturnen komt in aanmerking.

  Meer info

 • Anticonceptie

  Jongeren die recht hebben op kinderbijslag krijgen tot 30 euro per jaar terugbetaald voor de pil, condoom of andere voorbehoedsmiddelen.

  Meer info

 • Logopedie

  LM geeft een tussenkomst van 8,50 euro per zitting, maximaal 100 zittingen of 850 euro per LM-lid. Dat wanneer er geen terugbetaling is voorzien in de wettelijke ziekteverzekering of het aantal terugbetalingen is opgebruikt.

  Meer info

 • Behandeling plasproblemen jongeren

  LM komt voor 50% tussen in de behandeling op voorschrift van een arts. De maximale tussenkomst bedraagt 100 euro voor jongeren t.e.m. 18 jaar.

  Meer info

 • Schoolprojecten

  LM trekt met gezonde projecten naar de scholen! Een gezonde levensstijl aannemen begint al in de kleuterklas. Met onze projecten Poets je tanden, Recht je rug & Stel je grenzen willen we alle Oost-Vlaamse scholen helpen hun kinderen en jongeren bij te leren over gezondheid. 

  Een project op jouw school? Elke Oost-Vlaamse school kan een beroep doen op ons aanbod.

  Meer info

Afstuderen en werken

 • Service

  Voor een lage ledenbijdrage reken je bij ons op een persoonlijke service. Op kantoor, telefonisch of online? Het maakt niet uit wat je kiest: enthousiaste medewerkers staan voor je klaar. We helpen je verder met alle vragen rond je gezondheid! Kiezen voor LM is kiezen voor een modern aanbod voordelen en diensten.

 • Hoe aansluiten?

  De aansluiting/overstap is gratis. Het lidgeld bedraagt 85,20 euro per jaar. Je aansluiting of overstap is zo geregeld. Regel je aansluiting online, kom langs in een LM-kantoor of vraag een huisbezoek aan via 09 223 19 76 of info.ov@lm.be. En maak je geen zorgen, we regelen alles met je huidige ziekenfonds.

   

 • Persoonlijk gesprek

  Kom naar een van onze kantoren voor een gesprek met een LM-medewerker, een maatschappelijk werker, adviserend arts, juridisch expert of zorgconsulent.

 • Telefoon en e-mail

  Je kan ons van maandag tot en met donderdag contacteren tussen 8 en 17 u. Op vrijdag kan dat tot 16u30. Bel naar 09 223 19 76. Mailen kan naar info.ov@lm.be.

 • Chatten

  Meer weten over je dossier? Een vraag over zorg? Of zoek je andere info? Dan kan je op www.lm.be/oostvlaanderen chatten met een medewerker. Elke werkdag tot 17u (op vrijdag tot 16u30) en op zaterdagvoormiddag 9-12u. Zoek rechtsonder naar het blauwe balkje, vul je gegevens in en ga van start!

 • E-loket

  Met het e-Loket kan je tal van ziekenfondszaken thuis regelen. Wat dacht je van terugbetalingen opvolgen, blauwe klevers aanvragen of attesten afdrukken? Breng je online kantoor (www. lm.be) een bezoekje!

  Meer info

  Een handig overzicht nodig van je terugbetalingen, e-attesten en persoonlijke gegevens? Download dan de e-Loket app van LM via de App Store of Google Play!

 • LM ZorgPunt

  We zijn 24/24, 7 dagen op 7 bereikbaar voor al uw dringende zorgvragen op 078 050 551

 • Facebook en Instagram

  Het laatste nieuws, filmpjes of wedstrijden? Volg ons op www.facebook.com/LMovl. Op Instagram vind je onze berichten via lm.levensmomenten.

Gezondheid

 • Voedingsadvies

  Wat we eten is belangrijk en heeft een grote invloed op onze gezondheid. Je kan tot 30 euro krijgen voor voedingsadvies (diëtist, Infraligne, Bodystyling of Wellness that Works ) en tot 40 euro voor medicatie.

 • Optiek

  Jaarlijkse tussenkomst om je zicht te verbeteren voor bril, lenzen of oogpleisters tot 50 euro. Eénmalige tussenkomst van max 100 euro voor nachtlenzen en max 200 euro voor oogcorrecties.

  Meer info

 • Vaccins

  Je kan rekenen op maximaal 30 euro voor alle vaccins per kalenderjaar.

  Meer info

 • Stoppen met roken

  We betalen tot 50 euro voor rookstopmiddelen zoals kauwgom, pleisters, inhalatoren en neussprays. Ook rookstoptraining (Allen Carr’s Easyway) komt in aanmerking.

  Meer info

 • Mammografie

  Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Een mammografie is essentieel in de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Daarom biedt LM per kalenderjaar een tussenkomst tot 7,50 euro.

  Meer info

 • Opsporing prostaatkanker

  Naast longkanker is prostaatkanker de meest frequente kanker bij mannen. LM voorziet per kalenderjaar een tussenkomst tot 7,50 euro.

  Meer info

 • Botdensitometrie

  Een botdensitometrie is een eenvoudig onderzoek om botontkalking op te sporen. LM voorziet een tweejaarlijkse tussenkomst tot 20 euro.

  Meer info

 • Hoorapparaten

  Bovenop de tussenkomst die je krijgt uit de verplichte ziekteverzekering geeft LM een tussenkomst tot 100 euro bij de aankoop van een hoorapparaat bij een erkende audicien.

  Meer info

 • Oordoppen op maat

  LM voorziet een eenmalige tussenkomst tot 25 euro voor op maat gemaakte (zwem)oordoppen bij een audioloog of audicien erkend door de FOD Volksgezondheid.

  Meer info

 • Tandzorgen

  Sommige prestaties worden niet terugbetaald in de verplichte ziekteverzekering. LM geeft je daarom per kalenderjaar een tussenkomst van 20% op de totale kostprijs tot 100 euro maximum. Ook voor een gebitsbeschermer op maat geldt deze tussenkomst.

  Meer info

Ziekte

 • Hospitalisatieverzekering

  Of je nu zwanger bent of plots in het ziekenhuis belandt: de kosten bij een opname kunnen hoog oplopen. Sluit dus op voorhand een hospitalisatieverzekering af. Bij LM geniet je met Hospitaal-Plus van een maximale dekking voor een minimale bijdrage. Kinderen jonger dan 8 jaar sluiten gratis aan.* Onze continuïteitsverzekering beschermt je tegen dure premies in geval jouw collectieve hospitalisatieverzekering wegvalt.

  * minstens 1 ouder moet aangesloten zijn bij hetzelfde verzekeringsproduct.

  Meer info

 • Tandverzekering

  Een beugel, tanden trekken of een kunstgebit? De ziekteverzekering betaalt maar weinig van die kosten terug. Gelukkig beschermt Denta Plus, de tandverzekering van LM, je tegen hoge tandartskosten. Kinderen jonger dan 8 jaar sluiten gratis aan.*

  * minstens 1 ouder moet aangesloten zijn bij hetzelfde verzekeringsproduct.

  Meer info

 • Alternatieve geneeswijzen

  LM betaalt 20% terug van homeopathische geneesmiddelen op voorschrift. Voor chiropractie, osteopathie, acupunctuur en manuele therapie is er een tussenkomst van 10 euro per consultatie. De maximale tussenkomst voor alternatieve geneeswijzen is 60 euro per jaar.

   

 • Sondagemateriaal, vloeibare voeding, doorligwonden

  LM biedt een tussenkomst van 50% op de aankoopprijs van sondagemateriaal, vloeibare voeding en verzorgend materiaal tegen doorligwonden. Dit met een maximum van 150 euro per jaar voor alle tussenkomsten samen.

   

 • Psoriasis, Ziekte van Crohn en Mucoviscidose

  Je krijgt een tussenkomst van 100% van het lidgeld bij een patiëntenvereniging en een tussenkomst van 50% van de oplegkosten van specifieke behandelingen en geneesmiddelen. Dit met een maximum van 150 euro per kalenderjaar voor alle tussenkomsten samen.

  Meer info over Psoriasis
  Meer info over Ziekte van Crohn
  Meer info over Mucoviscidose

 • Prothesen

  Voor bepaalde prothesen en implantaten kan je een tussenkomst ontvangen voor je persoonlijk aandeel in de kosten. Je krijgt 100% van de opleg boven 100 euro. Met een maximum van 350 euro per ziekenhuisopname.

  Meer info

 • Voetverzorging

  Iedereen vanaf 65 jaar kan genieten van een jaarlijkse tussenkomst tot 30 euro voor een pedicure. Je ontvangt 5 euro per behandeling voor een maximum van 6 behandelingen per kalenderjaar. Wie door ziekte of een handicap nood heeft aan professionele voetverzorging, heeft ook recht op deze tussenkomst.

  Meer info

 • Podologische zolen

  LM voorziet een tweejaarlijkse tussenkomst van 15 euro per podologische zool. Voorwaarden: alleen als er geen tussenkomst is uit de verplichte verzekering, op voorschrift van een huisarts of specialist en gemaakt door een erkende podoloog.

  Meer info

 • Diabetes

  Voor personen met diabetes die geen tussenkomst via de verplichte ziekteverzekering krijgen, betaalt LM 50% van de aankoopprijs terug op bloedglucosestrips, bloedglucosemeter, insuline-injectienaalden, prikpen en lancetten. Je kan ook rekenen op een terugbetaling van 100% op het lidgeld van de diabetesliga. Met een maximum voor beide tussenkomsten samen van 150 euro per lid per kalenderjaar. Je hebt ook recht op een tussenkomst tot 30 euro voor een pedicure (5 euro per consultatie, maximaal 6 maal per jaar).

  Meer info

 • Gezondheidstherapie kankerpatiënten

  Als kankerpatiënt krijg je een tussenkomst van 10 euro per schoonheidsbehandeling en zorgmassage (maximum 6 per kalenderjaar).

  Meer info

 • Pruiken

  Heb je recht op een tussenkomst vanuit de verplichte verzekering voor een pruik? Dan betaalt LM je nog tot 50 euro in het persoonlijk aandeel.

  Meer info

 • Incontinentiemateriaal

  Wie in de verplichte ziekteverzekering recht heeft op een forfait voor incontinentie, krijgt jaarlijks een bon van 15 euro in de LM Zorgshop. In onze winkels en webshop vind je een uitgebreid aanbod incontinentiemateriaal.

  Meer info

 • Kortverblijf

  Wil je na een ingreep of ernstige aandoening de aanpassing naar de thuissituatie vergemakkelijken? Dan kan je terecht in een kortverblijf. Je ontvangt een tegemoetkoming in de pensionprijs van onze vakantiecentra in Blankenberge en Bohan of andere erkende instellingen. Kan je tijdelijk niet instaan voor de zorg van een familielid dat bij je inwoont? Dan is een kortverblijf in een erkende gespecialiseerde instelling de oplossing. LM geeft een tussenkomst van maximaal 20 euro per nacht, tot 21 overnachtingen per kalenderjaar.

  Meer info

 • Dag- en nachtopvang

  Dag-en nachtopvang kan een oplossing vormen voor wie zich in een zware thuiszorgsituatie bevindt. Voor opvang in een erkend dagverzorgingscentrum is er een tussenkomst van 3 euro per dag of nacht, tot 100 dagen of nachten per kalenderjaar.

  Meer info

 • Hippotherapie

  Personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die een beroep doen op hippotherapie (therapie met paarden), krijgen 3 euro terug per sessie tot 40 beurten of 120 euro per kalenderjaar.

  Meer info

 • Medische reisbijstandsverzekering

  Medische kosten kunnen hoog oplopen in het buitenland. In de meeste landen in Europa en Noord-Afrika kan je 24 op 24 rekenen op onbeperkte medische reisbijstand (medische zorgen, repatriëring, overleg met zorgverleners) van LM via Mutas.

  Meer info

Ondersteuning

 • Dienst maatschappelijk werk

  Onze maatschappelijk werkers, ergotherapeuten en zorgconsulenten staan voor je klaar met advies en ondersteuning. Wie ernstig ziek is of revalideert, heeft zorgen nodig. Onze maatschappelijk werkers helpen je met vragen over thuiszorg en tegemoetkomingen. Zij zoeken naar oplossingen voor sociale en psychische problemen bij langdurige ziekte of bij ontslag of opname in het ziekenhuis. Zij zorgen ook voor de aanvraag van thuiszorgdiensten zoals thuisverpleging, poetshulp of gezinshulp.

  Meer info

 • Ergotherapeutisch advies

  Onze ergotherapeuten adviseren je over hulpmiddelen of noodzakelijke aanpassingen aan de woning om thuis te revalideren. Ze delen ook tips om je makkelijker te verplaatsen of gewoonten aan te passen. Ze komen op afspraak bij je thuis.

  Meer info

 • Zorgconsulenten

  Bij een opname in het ziekenhuis komt heel wat kijken. LM helpt je om je opname en ontslag goed voor te bereiden. Onze zorgconsulent komt gratis bij je thuis of in het ziekenhuis langs om al je vragen te beantwoorden en om ervoor te zorgen dat ook de herstelperiode vlot verloopt.

  Meer info

 • Ziekenvervoer

  Voor niet-dringend vervoer is er een tussenkomst mogelijk bij opname in of ontslag uit het ziekenhuis of hersteloord en bij meerdere behandelingen (radio- en chemotherapie, nierdialyse, revalidatie, enz.). 

  Meer info

 • Thuiszorgdiensten

  Revalideren of langer thuis wonen? We zoeken naar de beste oplossingen voor zorgbehoevenden en mantelzorgers. Onze maatschappelijk werkers en zorgconsulenten staan in voor de aanvraag van thuiszorgdiensten.

 • Respijthuis

  In een respijthuis, zoals Villa Rozerood in De Panne, is er niet alleen een gepaste zorgondersteuning voor het zieke kind aanwezig. Ook gezinsleden kunnen op adem komen. Gezinsleden van het zieke kind genieten een tussenkomst van 10 euro per nacht in een erkende instelling, met een maximum van 14 nachten per kalenderjaar.

  Meer info

 • Tussenkomst gezinszorg en aanvullende thuiszorg

  LM geeft een tussenkomst van 0.30 euro per gepresteerd uur door een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met een maximum van 60 euro per kalenderjaar

  Meer info

 • Psychologische begeleiding voor volwassenen

  LM biedt alle leden een tussenkomst in de kostprijs van psychologische begeleiding of een cursus mindfulness. Wij voorzien een terugbetaling tot 60 euro per jaar.

  Meer info

 • Gratis juridisch advies

  Nood aan rechtsbijstand? Je kan in alle LM-kantoren terecht voor gratis juridisch advies voor alle problemen of vragen van juridische, administratieve of sociale aard.

  Meer info

 • LM Zorgkas

  Ben je zwaar zorgbehoevend, heb je een beperking of ben je een oudere met een zorgnood? Dan heb je misschien recht op één van de tegemoetkomingen van de Vlaamse sociale bescherming. De LM-Zorgkas doet onderzoek naar de aanvraag voor erkenning en betaalt de zorgbudgetten uit.

  Meer info

 • Hop-in

  > Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Rij mee met de chauffeurs van Hop-in, de vrijwilligersorganisatie van LM Oost-Vlaanderen.

  > Ook voor niet-medisch vervoer kan je gebruikmaken van Hop-in. Onze vrijwilligers helpen je bij voorbeeld met een rit naar de kapper of de bank.

  > Hop-in wil een steun zijn voor iedereen die het moeilijk heeft. Schakel daarom onze Hoppers in voor een praatje, een wandeling of om samen boodschappen te doen. www.hop-in.be.

  Meer info

 • Hulpmiddelen huren en kopen

  LM-leden krijgen een korting van 15% op elke aankoop in de LM Zorgshop. Je kan er terecht voor een ziekenhuisbed, een personenalarmsysteem, krukken, revalidatietoestellen, een aerosoltoestel, steunkousen, incontinentiemateriaal, enz. Bekijk het aanbod op www.lmzorgshop.be.

 • Bandagist

  Braces, steunkousen en zolen, orthopedie, rolstoelen, scooters, stomamateriaal en (borst)prothesen. Wie hulpmiddelen op maat nodig heeft, kan bij LM gratis een beroep doen op een bandagist. Kom in de LM Zorgshops langs voor een consultatie in alle vertrouwen.

 • VIEF

  Vief wil ouderen zoveel mogelijk bij het maatschappelijk leven betrekken via hun lokale afdelingen. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals uitstappen, voordrachten, tentoonstellingen, vakanties en studiedagen. Bekijk de activiteiten en vakanties op www.vief.be.