LM Oost-Vlaanderen

Welkom

Wij zijn echt met je gezondheid bezig, op ieder LevensMoment! Scroll naar beneden en ontdek jouw voordelen of doe een beroep op onze diensten. 

Lid worden? 

Je overstap is zo geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken, we regelen alles voor je met je huidige ziekenfonds. Kies voor een bijdrage van 8,75 euro per maand, snelle terugbetaling en sterke voordelen. ​Regel je aansluiting online, ontvang de inschrijvingsformulieren per post, kom langs in een LM-kantoor of vraag een huisbezoek aan. 

Heb je een vraag? Chat met ons onderaan deze pagina !

 

 

Tweelingen lachen op foto met paarse achtergrond

Activiteiten voor jong en oud

 • Deze lessenreeks is volzet, interesse in deze reeks of een volgende? Zet je op de wachtlijst of mail naar activiteiten.ov@lm.be.

  Kom samen met je peuter turnen in Lievegem! 🤸🏻‍♀️

  Op jonge leeftijd bewegingservaring opdoen is ontzettend belangrijk. Wil je op een leuke manier de motorische vaardigheden van je kind prikkelen?

  Tijdens de lessenreeks van 9 sessies peuterturnen staat plezierbeleving voorop! De begeleidster speelt in op het initiatief en de reacties van de kinderen. Op deze manier beleven kinderen succes en wordt de bewegingsexploratie bevorderd.  

  In elke les staat telkens een ander materiaal centraal, zoals ballen, pittenzakken, jongleersjaaltjes en ballonnen. De beweeglessen zijn gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Kidies. 

  Wanneer? Zaterdagvoormiddagen van 9u tot 9u45 op 23/09, 30/09, 7/10, 14/10, 21/10, 28,10, 4/11, 18/11 en 25/11  
  Wie? Gezondheidscoach Stefanie van LM
  Voor? 2 t.e.m. 4-jarigen, samen met een (groot)ouder, meter of peter
  Prijs? € 49,50 voor de volledige lessenreeks van 9 lessen (prijs per duo)
  Waar? Sportzaal basisschool Twinkel: Veldhoek 4, 9931 Oostwinkel (Lievegem)

  Schrijf je in op de wachtlijst

 • Kom je lachspieren trainen tijdens een gezellige 90 minuten vol plezier!

  Seksualiteit: een onderwerp dat vaak in de taboesfeer blijft, maar waar we juist meer over zouden moeten praten. Dat vindt Evi Rosiers, een getalenteerde verhalenverteller en comédienne. In haar sprankelende voorstelling deelt ze op een open en humoristische manier haar eigen zoektocht, twijfels en teleurstellingen. Het is een voorstelling waarin iedereen zich in kan herkennen.

  Wanneer? vrijdag 29 september om 19u30
  Wie? Evi Rosiers (Zinderding)
  Prijs? € 12
  Waar? Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent

  Reserveer hier je ticket

 • Ontdek het geheim van geluk: een 4 kilometer lange wandeling vol plezier!

  Wat betekent het om gelukkig te zijn en hoe vervuld voel jij je in je dagelijks leven? Tijdens deze boeiende wandeling van ongeveer 4 kilometer maak je kennis met de geluksdriehoek en sta je stil bij jouw eigen geluksniveau en manieren om nog gelukkiger te worden. Onderweg zijn er korte tussenstops met leuke opdrachten en na de wandeling kun je ontspannen en genieten van een drankje.

  Beleef deze unieke wandeling op een bijzondere dag, namelijk Werelddierendag. Je bent van harte welkom om je trouwe viervoeter mee te nemen op deze ontdekkingstocht!

  Wanneer? Woensdag 4 oktober om 14 uur
  Wie? LM Gezondheidscoachen
  Prijs? € 5 (begeleiding + versnaperingen) 
  Waar? Het Leen, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo

  Schrijf je hier in

 • Ouder of grootouder? Volg bij LM deze uitgebreide en diepgaande cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 

  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Donderdag 12 oktober 2023 van 19u - 22u
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard
  Prijs? €15 p.p.
  Waar? Buurthuis De Pallieter, Smid Lambrechtstraat 100, 9406 Outer (Ninove)

  Schrijf je hier in

 • Ontdek de sleutels tot gezond ouder worden: levensstijl, slaap en meer!

  Tijdens deze interactieve lezing krijg je waardevolle inzichten in jouw slaap en de impact ervan op je lichaam, mentale gezondheid en dagelijks functioneren. We staan stil bij de gevolgen van slapeloosheid en richten ons op veelvoorkomende slaapproblemen.

  Dr. Julie Vanderlinden (PhD), een ervaren gezondheidswetenschapper en docent aan de Odisee hogeschool en VUBrussel, zal deze lezing verzorgen. Met haar expertise als slaaptherapeut in haar eigen Slaappraktijk deelt ze talloze tips en trucs om voldoende en vooral beter te leren slapen.

  Wanneer? Woensdag 25 oktober van 19u30 – 21 uur
  Wie? Dr. Julie Vanderlinden (Slaappraktijk)
  Prijs? € 5
  Waar? Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent

  Schrijf je hier in!

LevensMomentenmagazine

In dit magazine geven we een overzicht van onze nieuwe en vertrouwde voordelen en diensten. Zo kan je in 2023 nu ook met korting in onze outlet in Gent shoppen en kan je rekenen op een tussenkomst van 120 euro voor psychologische begeleiding. We pakken ook uit met een terugbetaling tot 1200 euro per twee jaar voor tandzorgen zoals prothesen, implantaten, kronen, enz. 

Haal in 2023 je voordelen uit ieder moment!

LevensMomentenmagazine 2023

Van luisteren tot zorgen, LM is er voor jou!

 • Aanbod Naïfproducten LM Zorgshop

  LM Zorgshop

  De LM Zorgshop is een zorgwinkel met een uitgebreid assortiment handige hulpmiddelen voor alle leeftijden. Je ook online bestellen via de webshop. Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs. 

  Nieuw in 2023! 

  Scoor kleine prijsjes in onze nieuwe outlet in Sint-Amandsberg! Je kan het aanbod raadplegen via lmzorgshop.be 

   

 • Man en vrouw in witte auto

  Vrijwilligersvervoer en -oppas

  Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Heb je hulp nodig om boodschappen te doen? Of zoek je iemand om een praatje mee te slaan? Dan kan je rekenen op onze Hoppers van vrijwilligersorganisatie Hop-in! 

  Wil je zelf een verschil maken? Je kan zoveel betekenen voor iemand. Meld je nu als vrijwilliger bij Hop-in en help kwetsbare mensen uit de nood!

 • vrouw haalt iets uit zorgautomaat

  LM Zorgautomaten

  Buiten de openingsuren van onze LM Zorgshops, kan je steeds terecht bij een LM Zorgautomaat. Die zijn 24/24 en 7/7 toegankelijk. Je haalt er krukken, incontinentiemateriaal, zwangerschapstesten, een afkolftoestel en vele andere hulpmiddelen uit de muur. Er zijn ondertussen al 9 Zorgautomaten verspreid over de hele provincie. 

  Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs.

 • LM Zorgpunt

  Wanneer het minder gaat, is LM een steun en toeverlaat. Doe een beroep op het LM Zorgpunt. Wij staan klaar met advies en begeleiding op maat. We zijn 24/24 en 7/7 bereikbaar voor al jouw zorgvragen.

  Bel 078 050 551 en spreek met één van onze LM Zorgconsulenten. Liever een persoonlijk gesprek? Onze zorgconsulenten komen gratis bij je langs! 

   

LM op school

Ontdek ons aanbod scholenprojecten

In kader van onze preventieve opdracht als ziekenfonds, komen wij leerlingen graag gratis iets bijleren over goede rughygiëne, gezonde tanden, mentale weerbaarheid, jonge mantelzorgers of duurzame en gezonde voeding.

Lemmie de octopus en kindje op school

Veelgestelde vragen

 • Je bent arbeidsongeschikt door een ongeval, ziekte of zwangerschap? Dan kun je een uitkering aanvragen.

  Meer info

 • Bekijk de handige betaalkalender. Hou er rekening mee dat het bedrag pas één of twee werkdagen na de uitbetalingsdatum op je rekening staat, afhankelijk van je bank.

 • Kom je in aanmerking voor een terugbetaling? Breng je document(en) in orde.

  Overzicht van alle documenten