LM Oost-Vlaanderen

Welkom

Wij zijn echt met je gezondheid bezig, op ieder LevensMoment! Scroll naar beneden en ontdek jouw voordelen of doe een beroep op onze diensten. 

Lid worden? 

Je overstap is zo geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken, we regelen alles voor je met je huidige ziekenfonds. Kies voor een bijdrage van 8,75 euro per maand, snelle terugbetaling en sterke voordelen. ​Regel je aansluiting online, ontvang de inschrijvingsformulieren per post, kom langs in een LM-kantoor of vraag een huisbezoek aan. 

Heb je een vraag? Chat met ons onderaan deze pagina !

 

 

Tweelingen lachen op foto met paarse achtergrond

NIEUW!

LevensMomentenmagazine

In dit magazine geven we een overzicht van onze nieuwe en vertrouwde voordelen en diensten. Zo kan je in 2023 nu ook met korting in onze outlet in Gent shoppen en kan je rekenen op een tussenkomst van 120 euro voor psychologische begeleiding. We pakken ook uit met een terugbetaling tot 1200 euro per twee jaar voor tandzorgen zoals prothesen, implantaten, kronen, enz. 

Haal in 2023 je voordelen uit ieder moment!

LevensMomentenmagazine 2023

Activiteiten voor jong en oud

 • 14/02 Workshop: levensreddend handelen bij kinderen van 0 - 12 jaar Sint-Niklaas

  Ouder of grootouder? Volg bij LM deze 3 uur durende cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 

  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Dinsdag 14 februari 2023 van 19u tot 22u30
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard
  Prijs? €15 p.p.
  Waar? Gavertje Vier, Gavermolenstraat 83, 9111 Belsele

  Schrijf je hier in

 • 23/02 Gratis infosessie: gezonde zwangerschap

  Gezond zwanger worden? Daar kan veel bij komen kijken.

  In de eerste weken van je zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent, nochtans zijn die eerste weken heel cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint al vanaf het moment dat je beslist dat je een kindje wil of stopt met anticonceptie.

  Een gezonde levensstijl is daarom ook heel belangrijk voor je vruchtbaarheid en de gezondheid van je toekomstige baby. Verzorg je lichaam goed, zowel voor als tijdens je zwangerschap, dat bevordert de vruchtbaarheid en nadien ook de ontwikkeling van je baby

  Dokter Sophie Pommé geeft je meer info over de menstruele cyclus, de voordelen van foliumzuur innemen en de negatieve invloed van tabak en alcohol. Ze zal spreken over het verloop van je zwangerschap en alles dat daarbij komt kijken: infecties, echo’s, vaccins, voeding, etc.

  Wanneer? Donderdag 23 februari 2023 om 19u - 20u30
  Wie? Dr. Sophie Pommé
  Prijs? Gratis
  Waar? Jeugddienst Gent (Kioskzaal) - Kammerstraat 12, 9000 Gent   

  Schrijf je hier in!

 • 02/03 Gratis lezing: verslaving bij jongeren

  In deze interactieve lezing over alcohol- en druggebruik deelt Wout Renders zijn persoonlijk verslavingsverhaal. Vanuit zijn eigen ervaring informeert hij jongeren over de mogelijke gevaren die horen bij drugs en alcohol. Hoe kan je iemand die kampt met een verslaving helpen? Hoe kan je omgaan met een verslaving?

  Hij geeft tips & tricks mee en beantwoordt al je vragen rond dit thema op een interactieve manier. Door de focus te leggen op hoe leuk het kan zijn om nuchter happy te zijn, kan jij er nadien voor zorgen dat anderen niet verder in de put vallen.

  Wanneer? Donderdag 2 maart om 19u30
  Wie? Wout Renders - verslavingsconsulent en ervaringsdeskundige UPchange
  Voor wie? Ouders van jongeren met een verslaving of andere geïnteresseerden
  Prijs? Gratis
  Waar? Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent

  Schrijf je gratis in

 • 07/03 Gratis webinar: mediaopvoeding voor ouders

  Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

  In dit webinar staan we op een positieve én kritische manier stil bij de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe je jouw kinderen én jezelf 'mediawijzer' kan maken.

  Tijdens het webinar is er de mogelijkheid om te chatten met Digisaurus. Digisaurus probeert digitale media op een positieve manier in te zetten in de opvoeding van kinderen en jongeren. Mediawijs? Mega wijs!

  Wanneer? dinsdag 7 maart 2023 om 20u - 21u
  Wie? Digisaurus
  Prijs? Gratis
  Waar? Online via Webinargeek

  Schrijf je hier gratis in

 • 09/03 Basisvorming: gender- en seksuele diversiteit

  In deze interactieve lezing neemt Senne Misplon je mee doorheen het landschap van gender- en seksuele diversiteit, vanuit zijn eigen ervaring als trans man en als expert genderdiversiteit. 

  In deze basisvorming maken we kennis met (onze eigen) genderstereotypen en hoe onze seksuele identiteit is opgebouwd in ons geslacht, genderidentiteit, genderexpressie en seksuele oriëntatie.

  Met deze nieuwe info op zak, geeft Senne je meer uitleg over wat transgender en non-binair nu precies betekent. Daarnaast leren we hoe gender in onze samenleving een grote rol speelt en deelt Senne concrete tips om een goede bondgenoot te zijn voor LGBTQ+ personen. Tot slot is er voldoende tijd voor vragen en dialoog.

  Wanneer? donderdag 9 maart 2023 om 19u - 20u30
  Wie? Senne Misplon, expert genderdiversiteit
  Prijs? €5
  Waar? Liberas Gent, Kramersplein 23, 9000 Gent 

  Schrijf je hier in

 • 13/03 Workshop: levensreddend handelen bij kinderen van 0 - 12 jaar Gavere

  Ouder of grootouder? Volg bij LM deze 3 uur durende cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 

  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Maandag 13 maart 2023 van 19u tot 22u30
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard, ism Huis van het kind Gavere
  Prijs? €15
  Waar? GBS De Vierklaver, Baaigemstraat 26, 9890 Gavere

  Schrijf je hier in

Van luisteren tot zorgen, LM is er voor jou!

 • Aanbod Naïfproducten LM Zorgshop

  LM Zorgshop

  De LM Zorgshop is een zorgwinkel met een uitgebreid assortiment handige hulpmiddelen voor alle leeftijden. Je ook online bestellen via de webshop. Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs. 

  Nieuw in 2023! 

  Scoor kleine prijsjes in onze nieuwe outlet in Sint-Amandsberg! Je kan het aanbod raadplegen via lmzorgshop.be 

   

 • Man en vrouw in witte auto

  Vrijwilligersvervoer en -oppas

  Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Heb je hulp nodig om boodschappen te doen? Of zoek je iemand om een praatje mee te slaan? Dan kan je rekenen op onze Hoppers van vrijwilligersorganisatie Hop-in! 

  Wil je zelf een verschil maken? Je kan zoveel betekenen voor iemand. Meld je nu als vrijwilliger bij Hop-in en help kwetsbare mensen uit de nood!

 • vrouw haalt iets uit zorgautomaat

  LM Zorgautomaten

  Buiten de openingsuren van onze LM Zorgshops, kan je steeds terecht bij een LM Zorgautomaat. Die zijn 24/24 en 7/7 toegankelijk. Je haalt er krukken, incontinentiemateriaal, zwangerschapstesten, een afkolftoestel en vele andere hulpmiddelen uit de muur. Er zijn ondertussen al 9 Zorgautomaten verspreid over de hele provincie. 

  Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs.

 • LM Zorgpunt

  Wanneer het minder gaat, is LM een steun en toeverlaat. Doe een beroep op het LM Zorgpunt. Wij staan klaar met advies en begeleiding op maat. We zijn 24/24 en 7/7 bereikbaar voor al jouw zorgvragen.

  Bel 078 050 551 en spreek met één van onze LM Zorgconsulenten. Liever een persoonlijk gesprek? Onze zorgconsulenten komen gratis bij je langs! 

   

LM op school

Ontdek ons aanbod scholenprojecten

In kader van onze preventieve opdracht als ziekenfonds, komen wij leerlingen graag gratis iets bijleren over goede rughygiëne, gezonde tanden, mentale weerbaarheid, jonge mantelzorgers of duurzame en gezonde voeding.

Lemmie de octopus en kindje op school

Veelgestelde vragen

 • Wat moet je doen om een uitkering te ontvangen?

  Je bent arbeidsongeschikt door een ongeval, ziekte of zwangerschap? Dan kun je een uitkering aanvragen.

  Meer info

 • Wanneer ontvang ik mijn uitkering?

  Bekijk de handige betaalkalender. Hou er rekening mee dat het bedrag pas één of twee werkdagen na de uitbetalingsdatum op je rekening staat, afhankelijk van je bank.

 • Ik ben op zoek naar een aanvraagdocument

  Kom je in aanmerking voor een terugbetaling? Breng je document(en) in orde.

  Overzicht van alle documenten