LM Oost-Vlaanderen

welzijn banner 407

Welkom

Wij zijn echt met je gezondheid bezig, op ieder LevensMoment! Scroll naar beneden en ontdek jouw voordelen of doe een beroep op onze diensten. 

Heb je een vraag? Chat met ons onderaan deze pagina!

 

Welkom bij LM

Activiteiten voor jong en oud

 • 2/12 Boekvoorstelling 'Je lichaam als medicijn' door prof. Reginald Deschepper (VUB)

  We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren, maar helaas zijn er ook steeds meer mensen chronisch ziek. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, mentale problemen en andere stressgerelateerde aandoeningen bepalen in ons land het leven van vele honderdduizenden mensen.

  Gelukkig is er ook goed nieuws: onderzoek toont namelijk aan dat je zelf heel wat kunt doen om chronische ziektes te voorkomen, of - als je al chronisch ziek bent - je levenskwaliteit kunt verbeteren of de ziekte zelfs omkeren.

  Inschrijven kan per mail naar viefregiogent@gmail.com of telefonisch 09 269 70 37

  Na bevestiging van uw inschrijving kan u overschrijven naar het rekeningnummer van Vief Regio Gent BE87 3631 8925 2494 met vermelding ‘20221202MMOW-UZ + naam en aantal personen.

  Inschrijven tot 25 november of volzetting. 

  Dit evenement wordt georganiseerd door Vief Gent.

 • 8/12 Lezing: gezonde voeding (Sana-methode)

  Tijdens deze concrete interactieve lezing neemt voedingsdeskundige Nathalie Bello (Sanacoach - Nooit Meer Diëten van Sandra Bekkari) je mee in de wereld van een gezonde levensstijl en de voordelen daarvan.

  Leer bij over gezond ontbijten, tussendoortjes die energie geven, het belang van water drinken, mindful eten, voedingsetiketten ontcijferen, emo-eten en het belang van dit allemaal te integreren in onze dagelijkse routine.

  Wanneer? Donderdag 8 december 2022 van 19u tot 21u
  Prijs? gratis
  Waar? Bibliotheek Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas

  Schrijf je hier in

 • 14/12 Workshop: levensreddend handelen bij kinderen van 0 - 12 jaar Deinze VOLZET

  Ouder of grootouder? Volg bij LM deze 3 uur durende cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 

  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Waar? Buurtcentrum De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1C, 9800Deinze
  Wanneer? Woensdag 14 december 2022 om 19u - 22u
  Prijs? €12 p.p.

  Je kan je niet meer inschrijven voor deze workshop. Alle plaatsen zijn reeds ingenomen.

 • 11/01 Workshop: levensreddend handelen bij kinderen van 0 - 12 jaar Aalter

  Ouder of grootouder? Volg bij LM deze 3 uur durende cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 

  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Woensdag 11 januari 2023 van 19u tot 22u
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard
  Prijs? €15/p.p.
  Waar? GOC Bellem - Bellemdorpweg 5, 9881 Aalter

  Schrijf je hier in

 • 16/01 Webinar: eetstoornissen

  De meeste mensen hebben wel een vaag idee van wat anorexia nervosa inhoudt. Over boulimia nervosa, eetbuistoornis en andere varianten van eetstoornissen is echter veel minder geweten. In dit webinar geven medewerkers van patiënten- en familieorganisatie ANBN vzw meer uitleg over deze verschillende vormen.

  Voorzitter Els legt uit welke signalen en welke onderliggende oorzaken er kunnen zijn en hoe je kan reageren wanneer je vermoedt dat iemand een eetstoornis heeft. Met praktische voorbeelden kan je nadien zelf mensen motiveren tot het zoeken van hulp.

  In dit webinar is ruimte voor vragen en gesprek. Maak jij je zorgen om iemand? Heeft jouw kind of partner een eetstoornis? Of twijfel je zelf of je een eetstoornis hebt? Iedereen is welkom om aan te sluiten.   

  Wanneer? maandag 16 januari 2023 om 19u30 - 21u
  Wie? Els Verheyen voorzitter van vereniging ANBN vzw (Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa)
  Prijs? gratis
  Waar? Online via webinargeek (je ontvangt de link in je mailbox na de inschrijving)

  Schrijf je hier gratis in

 • 19/01 Infosessie: geen rugpijn meer in 2023

  Een pijnvrije rug zodat jij nog lang kan doen wat je graag doet!

  Zo’n 20% van de Vlaamse bevolking of +- 1,3 miljoen Vlamingen ondervinden bijna dagelijks de gevolgen van lage rugpijn... Die gevolgen zijn een beperking in beweging en daardoor een lagere levenskwaliteit, je kan je favoriete hobby's niet meer uitvoeren en zelfs de quality-time met je gezin lijdt hieronder.

  Beweging is het beste medicijn als je rugpijn hebt. Tijdens deze infosessie ontdek je hoe het lichaam zich aanpast aan onze levensstijl, hoe dit zich vertaalt naar onze beweging en welke oorzaken hier uit voortvloeien die aan wat basis liggen van rugpijn.

  Ontdek hoe beweging ons kan leren waar de oorzaken zijn van rugpijn en hoe beweging het lichaam opnieuw efficiënt kan laten functioneren zodat je rug niet al het werk moet doen. Wil jij ook opnieuw alles doen wat jij graag doet, zonder pijn? 

  Schrijf je dan zeker in voor deze infosessie.

  Wanneer? donderdag 19 januari 2023 om 19u - 21u
  Wie? Jeroen Klinckaert, bewegingscoach bij Intelligent Motion
  Prijs? gratis
  Waar? De Zwarte Doos (polyvalente zaal), Dulle-Grietlaan 12, 9050 Gentbrugge

  Schrijf je hier in

Tweemaandelijks ledenmagazine

In deze editie (november - december) nemen we je mee naar een van de grootste levensmomenten van Christophe Ramont. Zijn hiv+ diagnose zorgde ervoor om Vlaanderen bewuster te maken over de kennis over aids.

Niet enkel dat taboe doorprikken we in het ledenmagazine, ook eetstoornissen blijven onzichtbaar. Hop-in chauffeur Rita deelt haar ervaring met Carla en Herman die Hop-in enkele jaren geleden hebben gecontacteerd. Rita maakt je warm voor vrijwilligerswerk en onze drie ondernemers brengen je ook warmte doorheen de winter.

Op de gezondheid van Christophe Ramont - ledenblad 407 november december 2022

Werken bij LM?

Als LM-medewerker sta je garant voor een persoonlijke dienstverlening en ben je verantwoordelijk voor duidelijke informatieverstrekking. We bieden jou een gevarieerde en boeiende job!

Stoelen in blauw, 1 in roze

Veelgestelde vragen

 • Wat moet je doen om een uitkering te ontvangen?

  Je bent arbeidsongeschikt door een ongeval, ziekte of zwangerschap? Dan kun je een uitkering aanvragen.

  Meer info

 • Wanneer ontvang ik mijn uitkering?

  Bekijk de handige betaalkalender. Hou er rekening mee dat het bedrag pas één of twee werkdagen na de uitbetalingsdatum op je rekening staat, afhankelijk van je bank.

 • Ik ben op zoek naar een aanvraagdocument

  Kom je in aanmerking voor een terugbetaling? Breng je document(en) in orde.

  Overzicht van alle documenten

Zorg & ondersteuning

Van luisteren tot zorgen, LM is er voor jou!

 • Aanbod Naïfproducten LM Zorgshop

  LM Zorgshop

  De LM Zorgshop is een zorgwinkel met een uitgebreid assortiment handige hulpmiddelen voor alle leeftijden. Alles voor mensen die hulp wensen in de thuiszorg, kersverse ouders, baby en kind en actieve sporters. Bovendien kan je ook altijd online bestellen via de webshop.

  Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs. 

   

 • Auto Hop-in

  Vrijwilligersvervoer en -oppas

  Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Heb je hulp nodig om boodschappen te doen? Of zoek je iemand om een praatje mee te slaan? Dan kan je rekenen op onze Hoppers van vrijwilligersorganisatie Hop-in! 

  Wil je zelf een verschil maken? Je kan zoveel betekenen voor iemand. Meld je nu als vrijwilliger bij Hop-in en help kwetsbare mensen uit de nood!

 • vrouw haalt iets uit zorgautomaat

  LM Zorgautomaten

  Buiten de openingsuren van onze LM Zorgshops, kan je steeds terecht in een LM Zorgautomaat. Deze zijn 24/24 en 7/7 toegankelijk. Je haalt er krukken, incontinentiemateriaal, zwangerschapstest, een afkolftoestel en veel andere hulpmiddelen uit de muur. Er zijn ondertussen al 9 Zorgautomaten verspreid over de hele provincie. 

  Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs.

 • Anticonceptievoordelen

  Veilig vrijen voorkomt niet alleen verrassingen, maar kan ook jouw gezondheid helpen beschermen. Wij investeren in een betere toegang tot voorbehoedsmiddelen! Je krijgt een terugbetaling tot 30 euro per jaar.

  De terugbetaling bestaat niet enkel voor de pil maar ook voor andere middelen zoals pleisters, spiraaltjes, de implantaatpil, vaginale ring, morning-afterpil en condooms. Bij LM Oost-Vlaanderen krijgen mannen ook een tussenkomst op hun vasectomie.

LM Zorgpunt

Wanneer het minder gaat, is LM een steun en toeverlaat. Doe een beroep op het LM Zorgpunt. Wij staan klaar met advies en begeleiding op maat. We zijn 24/24 en 7/7 bereikbaar voor al jouw zorgvragen. Bel 078 050 551

Vrouw geeft oude vrouw kop koffie