LM Oost-Vlaanderen

Welkom

Wij zijn echt met je gezondheid bezig, op ieder LevensMoment! Scroll naar beneden en ontdek jouw voordelen of doe een beroep op onze diensten. 

Lid worden? 
Je overstap is zo geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken, we regelen alles voor je met je huidige ziekenfonds. Kies voor een bijdrage van 9,50 euro per maand, snelle terugbetaling en sterke voordelen. ​Regel je aansluiting online, ontvang de inschrijvingsformulieren per post, kom langs in een LM-kantoor of vraag een huisbezoek aan. 

Vragen? Chat met ons onderaan deze pagina! 

Oma maakt hartje met handen

Ontdek al onze activiteiten!

Lessenreeksen, workshops, lezingen en infosessies voor jong en oud!

 • Do 29/02 - Webinar LAAT MAAR: Wat jij moet weten om je tiener eindelijk te begrijpen

  Tieners en hun ouders lopen vaak vast. Daar spelen hun hormonen, hun brein-in-verbouwing en brakke wifi een belangrijk rol in. Tijdens dit webinar legt kinderpsychologe Klaar Hammenecker uit hoe tieners denken en voelen en wat ze nodig hebben om te ontwikkelen tot krachtige jongvolwassenen. Dat ze daarbij af en toe stevig uit de bocht vliegen hoort erbij. Maar je leert ook waarom het gedrag van je tiener voor jou soms zo triggerend werkt, en hoe je jezelf én je tiener door deze pittige tijd kunt loodsen zonder dat je huis een war zone wordt.

  Dit webinar wordt gegeven door kinderpsychologe Klaar Hammenecker. Ze combineert het geven van trainingen en opvoedingsondersteuning met werk in haar eigen praktijk Weerkracht. Ze coacht daarnaast ook deelnemers van Junior Bake Off en The Voice Kids.

  Wanneer? Donderdag 29 februari 2024 van 20u - 21u30
  Wie? Kinderpsychologe Klaar Hammenecker
  Prijs? € 5
  Waar? Online, via Webinargeek

  Klik hier om je in te schrijven

 • Do 29/02 - Workshop: levensreddend handelen bij kinderen van 0 - 12 jaar in Wetteren

  Ouder of grootouder? Volg bij LM deze uitgebreide en diepgaande cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 
  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Donderdag 29 februari van 19u - 22u
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard
  Prijs? € 15 
  Waar? LM Zorgshop Wetteren, Brugstraat 2, 9230 Wetteren

  Interesse? Klik hier om je in te schrijven.

 • Woe 06/03 - Lezing: geef darmkanker geen kans

  Iedere dag verliezen 9 families in België een dierbare aan darmkanker. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Helaas bestaat er nog een groot gebrek aan kennis over de ziekte. Tijdens deze lezing ontvang je meer info over het waarom, wanneer, bij wie en hoe darmkanker vroegtijdig opsporen.

  Dr. Luc Colemont is maagspecialist bij het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en managing director bij vzw Stop Darmkanker.

  Wanneer? Woensdag 6 maart van19u30 - 22u
  Wie? Dr. Luc Colemont
  Prijs? € 5
  Waar? Conferentiezaal Bibliotheek Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas

  Klik hier om je in te schrijven

 • Do 14/03 - Webinar: meer energie op de werkvloer #nooitmeermoe

  Heb je last van energiedips, van een moeheid die je niet meteen kan verklaren? Dan is het tijd om actie te ondernemen! Wat is het geheim om maximaal te presteren? Welke factoren werken vermoeidheid in de hand en wat kunnen we daar tegen doen? M.a.w. hoe kunnen we ons energetisch potentieel optimaliseren?

  Zelf kampte Saartje Vandendriessche jaren geleden met een energietekort. Ze ontdekte vooral dat iedereen moe is en dat een tekort aan energie een maatschappelijk probleem is. Haar ervaringen brachten haar naar de kern van energie: voeding-beweging-slaap en bovenal het mentale aspect (de mindset).

  Het is deze kennis die Saartje graag met jullie deelt in een interactieve keynote. Want als er één ding is dat ze geleerd heeft, dan is het wel dat we grip kunnen krijgen op onze energie.

  Door wie? Saartje Vandendriessche
  Waar? Online, via Webinargeek
  Wanneer? Donderdag 14 maart, 19u30 tot 21u
  Prijs? € 5

  Klik hier om je in te schrijven.

  Kan je niet aanwezig zijn of veranderen je plannen na inschrijving? Geen nood, wij zorgen ervoor dat jij een opname van dit webinar terugvindt in jouw mailbox!

 • Di 19/03 - Workshop: levensreddend handelen bij kinderen van 0 - 12 jaar in Gent

  Ouder of grootouder? Volg bij LM deze uitgebreide en diepgaande cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 
  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Dinsdag 19 maart van 19u - 22u
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard
  Prijs? € 15 
  Waar? Kioskzaal Jeugddienst Gent, Kammerstraat 10, 9000 Gent

  Interesse? Klik hier om je in te schrijven.

 • Meer activiteiten

  Niet meteen gevonden waar je graag aan zou willen deelnemen?

  Klik hier om alle activiteiten van LM te bekijken.
  Blijf je graag op de hoogte van alles activiteiten van LM? Volg ons op Facebook en Instagram of mail naar activiteiten.ov@lm.be om op de hoogte te blijven van onze aankomende infosessies, workshops of lessenreeksen.

Rob is al hopper, jij ook?

Word vrijwilliger!

Help mee door kleine zorgen te verlichten en leer nieuwe mensen kennen. Nood aan een zinvolle invulling tijdens de week?

Jij bent de partner in het persoonlijk verhaal van elke gebruiker. Kom met een fijn gevoel en prachtige verhalen thuis als vrijwilliger. Hoe zorg jij het liefst voor anderen?

Maak mee het verschil. Interesse?

Auto hop-in vooraanzicht

Haal in 2024 voordelen uit ieder moment!

Dit jaar staan we opnieuw voor je klaar met nieuwe, vertrouwde en vernieuwde terugbetalingen en diensten. In onze nieuwste brochure vind je een handig overzicht. 

Beste vrienden lachen

Van luisteren tot zorgen, LM is er voor jou!

 • Aanbod Naïfproducten LM Zorgshop

  LM Zorgshop

  De LM Zorgshop is een zorgwinkel met een uitgebreid assortiment handige hulpmiddelen voor alle leeftijden. Je ook online bestellen via de webshop. Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs. 

  Scoor kleine prijsjes in onze nieuwe outlet in Sint-Amandsberg! Je kan het aanbod raadplegen via lmzorgshop.be 

   

 • LM op school

  Ontdek ons aanbod scholenprojecten!

  In kader van onze preventieve opdracht als ziekenfonds, komen wij leerlingen graag gratis iets bijleren over goede rughygiëne, gezonde tanden, mentale weerbaarheid, jonge mantelzorgers of duurzame en gezonde voeding.

 • vrouw haalt iets uit zorgautomaat

  LM Zorgautomaten

  Buiten de openingsuren van onze LM Zorgshops, kan je steeds terecht bij een LM Zorgautomaat. Die zijn 24/24 en 7/7 toegankelijk. Je haalt er krukken, incontinentiemateriaal, zwangerschapstesten, een afkolftoestel en vele andere hulpmiddelen uit de muur. Er zijn ondertussen al 9 Zorgautomaten verspreid over de hele provincie. 

  Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs.

 • LM Zorgpunt

  Wanneer het minder gaat, is LM een steun en toeverlaat. Doe een beroep op het LM Zorgpunt. Wij staan klaar met advies en begeleiding op maat. We zijn 24/24 en 7/7 bereikbaar voor al jouw zorgvragen.

  Bel 078 050 551 en spreek met één van onze LM Zorgconsulenten. Liever een persoonlijk gesprek? Onze zorgconsulenten komen gratis bij je langs! 

   

Veelgestelde vragen

 • Wat moet je doen om een uitkering te ontvangen?

  Je bent arbeidsongeschikt door een ongeval, ziekte of zwangerschap? Dan kun je een uitkering aanvragen.

  Meer info

 • Wanneer ontvang ik mijn uitkering?

  Bekijk de handige betaalkalender. Hou er rekening mee dat het bedrag pas één of twee werkdagen na de uitbetalingsdatum op je rekening staat, afhankelijk van je bank.

 • Ik ben op zoek naar een aanvraagdocument

  Kom je in aanmerking voor een terugbetaling? Breng je document(en) in orde.

  Overzicht van alle documenten