LM Oost-Vlaanderen

Welkom

Wij zijn echt met je gezondheid bezig, op ieder LevensMoment! Scroll naar beneden en ontdek jouw voordelen of doe een beroep op onze diensten. 

Lid worden? 

Je overstap is zo geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken, we regelen alles voor je met je huidige ziekenfonds. Kies voor een bijdrage van 8,75 euro per maand, snelle terugbetaling en sterke voordelen. ​Regel je aansluiting online, ontvang de inschrijvingsformulieren per post, kom langs in een LM-kantoor of vraag een huisbezoek aan. 

Heb je een vraag? Chat met ons onderaan deze pagina !

 

 

Tweelingen lachen op foto met paarse achtergrond

Activiteiten voor jong en oud

 • De dienst maatschappelijk werk (DMW) is de sociale dienst van jouw LM ziekenfonds. 
  Elke dag zetten onze maatschappelijk werkers en ergotherapeuten zich in om jou te helpen waar nodig.
  Onze hulpverleners hebben heel wat expertise op vlak van welzijn, thuiszorg, dementie, sociale en financiële voordelen en veel meer

  Wil je graag meer te weten komen over de werking en het aanbod van de dienst maatschappelijk werk? 
  Volg de webinar en kom alles te weten. Na de infosessie is er een mogelijkheid om al je vragen te stellen aan onze DMW’er. 

  Wanneer? Donderdag 8 juni van 19u30 tot 21u
  Wie? De dienst maatschappelijk werk van LM 
  Voor? Iedereen (zowel LM-leden als niet-leden)
  Prijs? Gratis
  Waar? Online

  Schrijf je hier in

 • Ouder of grootouder? Volg bij LM deze uitgebreide en diepgaande cursus van Lifeguard en informeer je zo over verstikking, reanimatie, koortsstuipen, vergiftiging, en nog veel meer.

  Na afloop krijg je het attest ‘Levensreddend handelen bij kinderen van 0 tot 12 jaar’. 

  Elke deelnemer zal eigen materiaal ter beschikking hebben om de technieken en het toedienen van de hulp in te oefenen. 

  Deze cursus is bedoeld voor al dan niet toekomstige ouders en grootouders. Daarom aanvaarden wij geen inschrijvingen van werknemers van kinderdagverblijven. 

  Wanneer? Maandag 12 juni 2023 van 19u tot 22u30
  Wie? Olivier Wynant van Lifeguard
  Prijs? €15 p.p.
  Waar? Sporthal Sint-Gillis, Van Langenhovestraat 202, 9200 Dendermonde

  Schrijf je hier in

 • Pascale Naessens schetst de hedendaagse problematiek met voeding en plaatst die in een ruimere context. Hoe heeft de mens doorheen de evolutie gegeten? Wat eten we nu? Het geproduceerde voedsel dat we vandaag kennen, bevat veel snelle, geraffineerde koolhydraten.

  Velen willen gezonder gaan eten, maar vragen zich af: hoe doe je dat? Het heeft weinig te maken met wilskracht maar veel met inzicht.

  Leer de kracht kennen van natuurlijke voeding en intuïtief eten. Over hoe je dat doet en welke gevolgen natuurlijke voeding heeft voor ons lichaam praat Pascale Naessens tijdens deze lezing. 

  Na de lezing volgt een vragenrondje en een signeersessie met mogelijkheid om haar boek aan te kopen.

  Wanneer: vrijdag 23 juni om 20u
  Wie: Pascale Naessens
  Prijs: € 15
  Waar: De Zulle, Botestraat 98, 9032 Wondelgem (Gent)

  Schrijf je hier in

LevensMomentenmagazine

In dit magazine geven we een overzicht van onze nieuwe en vertrouwde voordelen en diensten. Zo kan je in 2023 nu ook met korting in onze outlet in Gent shoppen en kan je rekenen op een tussenkomst van 120 euro voor psychologische begeleiding. We pakken ook uit met een terugbetaling tot 1200 euro per twee jaar voor tandzorgen zoals prothesen, implantaten, kronen, enz. 

Haal in 2023 je voordelen uit ieder moment!

LevensMomentenmagazine 2023

Van luisteren tot zorgen, LM is er voor jou!

 • Aanbod Naïfproducten LM Zorgshop

  LM Zorgshop

  De LM Zorgshop is een zorgwinkel met een uitgebreid assortiment handige hulpmiddelen voor alle leeftijden. Je ook online bestellen via de webshop. Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs. 

  Nieuw in 2023! 

  Scoor kleine prijsjes in onze nieuwe outlet in Sint-Amandsberg! Je kan het aanbod raadplegen via lmzorgshop.be 

   

 • Man en vrouw in witte auto

  Vrijwilligersvervoer en -oppas

  Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Heb je hulp nodig om boodschappen te doen? Of zoek je iemand om een praatje mee te slaan? Dan kan je rekenen op onze Hoppers van vrijwilligersorganisatie Hop-in! 

  Wil je zelf een verschil maken? Je kan zoveel betekenen voor iemand. Meld je nu als vrijwilliger bij Hop-in en help kwetsbare mensen uit de nood!

 • vrouw haalt iets uit zorgautomaat

  LM Zorgautomaten

  Buiten de openingsuren van onze LM Zorgshops, kan je steeds terecht bij een LM Zorgautomaat. Die zijn 24/24 en 7/7 toegankelijk. Je haalt er krukken, incontinentiemateriaal, zwangerschapstesten, een afkolftoestel en vele andere hulpmiddelen uit de muur. Er zijn ondertussen al 9 Zorgautomaten verspreid over de hele provincie. 

  Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen steeds 15% korting op de standaardprijs.

 • LM Zorgpunt

  Wanneer het minder gaat, is LM een steun en toeverlaat. Doe een beroep op het LM Zorgpunt. Wij staan klaar met advies en begeleiding op maat. We zijn 24/24 en 7/7 bereikbaar voor al jouw zorgvragen.

  Bel 078 050 551 en spreek met één van onze LM Zorgconsulenten. Liever een persoonlijk gesprek? Onze zorgconsulenten komen gratis bij je langs! 

   

LM op school

Ontdek ons aanbod scholenprojecten

In kader van onze preventieve opdracht als ziekenfonds, komen wij leerlingen graag gratis iets bijleren over goede rughygiëne, gezonde tanden, mentale weerbaarheid, jonge mantelzorgers of duurzame en gezonde voeding.

Lemmie de octopus en kindje op school

Veelgestelde vragen

 • Je bent arbeidsongeschikt door een ongeval, ziekte of zwangerschap? Dan kun je een uitkering aanvragen.

  Meer info

 • Bekijk de handige betaalkalender. Hou er rekening mee dat het bedrag pas één of twee werkdagen na de uitbetalingsdatum op je rekening staat, afhankelijk van je bank.

 • Kom je in aanmerking voor een terugbetaling? Breng je document(en) in orde.

  Overzicht van alle documenten