Man breekt sigaret in twee

Altijd goed moment voor rookstop!

Klaar om te stoppen? Goed idee! Wat als het niet lukt vanaf de eerste keer? Wat kan je doen om aan de verleiding te weerstaan? Hoe kan ik vermijden dat ik verdik? Lees hier het antwoord op je vragen.
 • Aan welke ontwenningsverschijnselen mag ik me verwachten?

  Nicotine is sterk verslavend. Je kan last hebben van ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, angst en zenuwachtigheid. Daardoor voel je de behoefte om toch weer een sigaret op te steken. Deze symptomen zijn echter van voorbijgaande aard.

 • Wat als het me niet lukt vanaf de eerste keer?

  Hou vol en laat je niet ontmoedigen als je hervalt. Bij de volgende stoppoging ken je de valkuilen en kan je deze beter aanpakken.

 • Hoe kan ik aan de verleiding weerstaan?

  Probeer niet de hele tijd aan roken te denken. Zoek daarom afleiding in een activiteit die je graag doet. Ga wandelen, fietsen of zwemmen. Liever yoga of een goed boek? Ook prima.

 • Hoe kan ik vermijden dat ik verdik?

  Om te vermijden dat je gaat snoepen ter vervanging van een sigaret, kies je het best voor gezonde tussendoortjes, bijvoorbeeld fruit en groenten of magere yoghurt. Drink water en beweeg voldoende.

 • Bij mijn kopje koffie hoort een sigaret, wat nu?

  Voor sommige mensen is roken onlosmakelijk verbonden met het drinken van koffie of alcohol. Probeer  deze dranken te vermijden om niet in de verleiding te komen.

 • Welke is de beste methode om te stoppen?

  Er bestaan een aantal methodes om te stoppen met roken. Overleg met je huisarts of tabakoloog welke methode het best bij je past.

 • Is de elektronische sigaret een efficiënt rookstopmiddel?

  Het antwoord op die vraag is positief. Daar is voldoende wetenschappelijk bewijs voor. De e-sigaret is een volwaardig rookstopmiddel dat je kan combineren met klassieke rookstopmiddelen zoals gedragsmatige ondersteuning en/of rookstopmedicatie. De e-sigaret kan je ook los van deze klassieke rookstopmiddelen gebruikt worden als je daarvoor kiest. Meer info lees je hier

 • Ontvang ik een terugbetaling?

 • Doet roken mijn stressniveau dalen?

  Nee. Roken doet alleen de ontwenningsverschijnselen verdwijnen. De stress blijft.

Brochure rookstop

In onze brochures rond rookstop ondek je allerlei tips & tricks om te stoppen met roken.

man breek sigaret in twee